شنبه, 6 مرداد 1403 Saturday, 27 July , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 42790 تعداد نوشته های امروز : 2 تعداد دیدگاهها : 2422×
طرز تهیه 6 نوع حلوا برای ماه رمضان + تزئین
3 اسفند 1402 ساعت: 20:57
شناسه : 274656
4

آیا با طرز تهیه انواع حلواها آشنا هستید؟ حلواها مانند کاچی، باقلوا و شله زرد از دسرهای پرطرفدار نزد ایرانیان هستند که به ویژه در مواقع خاصی از سال از جمله ماه رمضان، مراسم‌های سوگواری، به عنوان یک وعده غذایی در ماه محرم و غیره می‌توان انواع مختلف آن را بر سر سفره‌ها دید.

پ
پ

طرز تهیه 6 نوع حلوا برای ماه رمضان + تزئین

آیا با طرز تهیه انواع حلواها آشنا هستید؟ حلواها مانند کاچی، باقلوا و شله زرد از دسرهای پرطرفدار نزد ایرانیان هستند که به ویژه در مواقع خاصی از سال از جمله ماه رمضان، مراسم‌های سوگواری، به عنوان یک وعده غذایی در ماه محرم و غیره می‌توان انواع مختلف آن را بر سر سفره‌ها دید. خاستگاه این دسر خوشمزه آسیای غربی می‌باشد، اما در کشورهای دیگری مانند ترکیه، لبنان، هند و ایران نیز طبخ می‌شود که طرز تهیه آن در شهرهای مختلف با یکدیگر متفاوت است و هر کدام طعم و مزه متفاوتی دارند، اما در اکثر حلواها مواد اصلی آن آرد می‌باشد که با اضافه کردن مواد دیگری مانند زعفران، گلاب و شکر می توان انواع آن را تهیه کرد. در این مقاله طرز تهیه انواع مختلف حلواها را بررسی می‌ کنیم. در این مطلب از آموزش آشپزی مجله آنلاین عصر پنجشنبه با ماه همراه باشید.

طرز تهیه انواع مختلف حلواها

برخی از معروف‌ترین و پرطرفدارترین حلواها در بین ایرانی‌ها گزینه‌های زیر هستند:

1.      حلوا زعفرانی

این نوع حلوا که در بیشتر مراسم‌ها از جمله ماه رمضان، ماه محرم، مراسم سوگواری و ختم استفاده می‌شود، یکی از لذیذترین و خوشمزه‌ترین حلواها می‌باشد که مواد لازم و طرز تهیه آن به شرح زیر است:

مواد لازم:

  • آرد سفید ۲ لیوان
  • روغن مایع ۱.۲ لیوان
  • آب ۲.۵ لیوان
  • شکر ۱.۵ لیوان
  • گلاب ۱.۴ لیوان
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم

طرز تهیه حلوا زعفرانی:

پس از آماده کردن مواد اولیه، ابتدا شربت را درست کنید که برای این کار باید آب و شکر را در داخل یک ظرف بزرگ مخلوط کرده، سپس آن را بر روی حرارت قرار دهید تا شکر به خوبی حل شده و شربت به غلظت کافی برسد. حال باید زعفران و گلاب را به شربت اضافه کرده و سپس حرارت را خاموش کنید. دقت کنید نیازی به جوشیدن شربت نیست و حل شدن شکر برای آن کافی می‌باشد. حال به سراغ مواد اصلی حلوا یعنی آرد بروید. آرد را در داخل یک تابه ریخته و به آرامی تفت دهید تا خامی آن از بین رفته و کمی طلایی شود. این مرحله نباید به هیچ وجه با حرارت زیاد انجام شود، چون علاوه بر تغییر رنگ موجب تغییر طعم آرد خواهد شد. در نهایت نیز می‌توانید شربت آماده شده را به آرد اضافه کرده و به آرامی آن را هم بزنید و پس از چند دقیقه آن را از روی شعله بردارید.

3. حلوا زرده همدان

چون در داخل این حلوا زرده تخم مرغ استفاده می‌شود، بنابراین می‌تواند یک دسر سالم و مقوی برای مواقعی مانند سفره‌های افطاری باشد. این حلوا جز سوغاتی‌های شهر همدان محسوب می‌شود که شبیه فرنی است، اما رنگ آن نارنجی بوده و سفت‌تر از فرنی می‌باشد. مواد لازم و طرز تهیه حلوا زرده به شرح زیر است:

مواد لازم:

  • زرده تخم مرغ ۱۰ عدد
  • شکر ۱.۲ لیوان
  • گلاب ۱.۴ لیوان
  • زعفران دم کرده ۲ قاشق چای‌خوری
  • نشاسته ذرت ۲ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه حلوا زرده

برای درست کردن حلوا زرده ابتدا زرده‌های تخم مرغ را در داخل یک ظرف بریزید، پس از آنکه زرده‌ها را به طور کامل هم زدید، حالا باید شکر را اضافه کنید و تا زمانی آن را هم بزنید که شکر به خوبی با زرده‌ها ترکیب شود، به طوری که رنگ کرمی رنگ به خود بگیرد، پس از این کار باید با حرارت بسیار ملایم بر روی شعله آن را هم بزنید تا زرده‌ها پخته شود، پس از این مرحله مواد را از روی شعله بردارید و برای به غلظت رسیدن مخلوط مورد نظر از نشاسته ذرت نیز می‌توانید استفاده کنید، یعنی بر روی حرارت غیر مستقیم به صورت آرام آرام نشاسته ذرت را اضافه می‌کنیم تا حلوای ما به قوام لازم برسد. در پایان کار نیز باید گلاب و زعفران را به آن اضافه کنیم. زمانی حلوای ما به غلظت رسیده است که رد قاشق بر روی آن بماند. پس از سرد شدن می‌توانید آن را داخل ظرف‌های مناسب سرو کنید.

به شما پیشنهاد میکنیم مقاله طرز تهیه خورش قیمه نذری + رازهای خوشمزه شدن هم بخوانید.

 

4.      حلوا هویج

حلوا هویج از جمله حلواهای خاص و خوشمزه است که از آن می‌توان برای موارد مختلف مانند سفره‌های افطاری استفاده کرد. ماده اصلی این نوع دسر هویج می‌باشد که موجب خوشرنگ‌تر شدن حلوای شما می‌شود. مواد لازم و طرز تهیه این نوع حلوا به صورت زیر است:

حلوا هویج

مواد لازم:

  • آرد فانتزی یا شیرینی پزی یک پیمانه
  • گلاب ۱ تا یک و نیم پیمانه
  • شیر نصف پیمانه
  • کره ۵۰ گرم
  • پودر هل به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم

 

طرز تهیه حلوا هویج:

برای این کار ابتدا هویج‌ها را خرد و در داخل آب بپزید تا کاملاً نرم شوند. پس از پخته شدن آب اضافی آنها را گرفته و با استفاده از مخلوط کن کاملاً پوره کنید.

نصف لیوان آب و نصف لیوان گلاب به هویج‌ها اضافه کرده و آن را با شکر مخلوط کنید تا به خوبی با هم ترکیب شود، این کار را در داخل غذاساز نیز می‌توانید انجام دهید. پس از آن مواد ترکیبی را بر روی شعله قرار داده و مقداری حرارت دهید، سپس هل و زعفران را به آن اضافه و مدتی صبر کنید تا شکر به خوبی حل شود، سپس آن را از روی حرارت بردارید، یعنی همین که مواد ما شروع به جوشیدن کند، کافی می‌باشد و به محض جوشیدن باید آن را از روی شعله برداشت. حال یک ماهیتابه بر روی حرارت قرار داده، مقداری آرد و روغن داخل آن ریخته و به خوبی تفت دهید. در این مرحله هدف تنها از بین بردن بوی خامی آرد می‌باشد و ۵ یا ۶ دقیقه برای آن کفایت می‌کند، یعنی رنگ آرد نباید تغییر تغییر کند، سپس ترکیب از پیش آماده شده شکر و هویج را به آرد اضافه کرده و به خوبی هم زده و از روی حرارت بردارید.

5.      حلوا شیر

حلوا شیر طرفداران زیادی دارد که تهیه کردن آن بسیار ساده و آسان می‌باشد و در ترکیب آن شیر وجود دارد. مواد لازم و طرز تهیه کردن این نوع حلوا به شرح زیر است:

حلوا شیر

مواد لازم:

  • آرد یک پیمانه
  • روغن مایع نصف پیمانه
  • کره ۵۰ گرم
  • شیر ۲ پیمانه
  • شکر یک پیمانه
  • گلاب نصف پیمانه
  • پودر هل به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم

 

طرز تهیه حلوا شیر:

برای تهیه حلوا شیر ابتدا شکر را در داخل یک قابلمه ریخته و شیر را به آن اضافه کنید، این دو را به خوبی با هم مخلوط کرده، سپس هل را به آن اضافه کنید. مخلوط مورد نظر را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر به خوبی در داخل شیر حل شود، به محض اینکه این ترکیب قل بزند کافی می‌باشد و نیازی به جوشیدن بیشتر نیست. در آخر سر زعفران را به این ترکیب اضافه کنید، گلاب نیز مرحله آخر است. حال ترکیب مورد نظر را کنار بگذارید، در داخل یک ماهیتابه آرد و روغن را ریخته و کمی تفت دهید، پس از آنکه بوی خامی آرد گرفته شد، ترکیب شیر و شکر را به آن اضافه کرده و به خوبی هم بزنید، سپس حلوای مورد نظر را از روی حرارت برداشته و داخل یک ظرف مناسب سرو کنید.

 

6.      حلوای دو رنگ زنجبیلی

حلوای زنجبیلی که به صورت دو رنگ تهیه می‌شود از دسرهای بسیار خوشمزه و مقوی برای سفره‌های افطاری می‌باشد که البته تهیه آن آسان است و به راحتی می‌توان آن را در منازل تهیه کنید. مواد لازم و طرز تهیه آن به صورت زیر است:

طرز تهیه حلوا زنجبیلی

مواد لازم:

  • آرد قنادی ۴ پیمانه
  • روغن جامد یک پیمانه
  • کره ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر قند ۲ پیمانه
  • زنجبیل به مقدار لازم
  • پودر هل به مقدار لازم
  • پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری
  • شکلات تخته‌ای نصف پیمانه
  • بادام خرد شده به مقدارلازم

 

طرز تهیه حلوا زنجبیلی:

طرز تهیه حلوا زنجبیلی به این شکل است که ابتدا آرد قنادی را در داخل ماهیتابه تفت می‌دهید تا خامی آن از بین رفته و عطر آرد بلند شود، شاید این کار یک ساعت طول بکشد، چون باید روی حرارت ملایم انجام شود و نباید آرد به هیچ عنوان تغییر رنگ پیدا کند، چون اگر حرارت بالا باشد رنگ آن عوض شده و طعم حلوا نیز تغییر پیدا می‌کند. پس از بو دادن کامل آرد زنجبیل را به آن اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید، مقدار زنجبیل نیز به ذائقه شما بستگی دارد. به نسبت رنگ‌هایی که قصد دارید به حلوا اضافه کنید، آرد را باید به چند قسمت مختلف تقسیم کنید، هر کدام از این قسمت‌ها را به صورت جداگانه قرار داده و رنگ‌های مورد نظرتان مانند زعفران، کاکائو و شکلات تخته‌ای را به هر کدام از آنها اضافه کنید. در مرحله بعدی نیز باید پودر قند و کره را به مخلوط مورد نظر اضافه کرده، سپس آنها را به اشکال مناسب و دلخواهی برش دهید. می‌توانید این برش‌ها با رنگ‌های مختلف را بر روی یکدیگر قرار دهید که ظاهر بسیار زیبایی نیز پیدا می‌کند.

 

7.      حلوا کفگیری

حلوای کفگیری مخصوص مناطقی مانند تبریز می‌باشد که در دو رنگ تهیه می‌شود. مواد لازم و طرز تهیه آن به صورت زیر می‌باشد:

حلوا کفگیری

مواد لازم:

  • آرد سه صفر دو پیمانه
  • روغن جامد یک سوم پیمانه
  • پودر هل ۲ قاشق غذاخوری
  • زنجبیل یک قاشق غذاخوری
  • بادام پودر بادام نصف پیمانه
  • پودر قند یک پیمانه
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • گلاب به مقدار لازم

 

طرز تهیه حلوا کفگیری:

برای تهیه کردن این نوع حلوا ابتدا آرد سفید را در داخل تابه الک کنید، سپس آن را بر روی حرارت ملایم گذاشته و به خوبی تفت دهید تا خامی آرد از بین برود، حال کره و روغن جامد را به آرد اضافه کنید و آنها را به خوبی هم بزنید، سپس آن را از روی حرارت برداشته و پودر هل را داخل آن بریزید. در مرحله بعدی پودر بادام و زنجبیل را اضافه کنید، وقتی که مخلوط شما کمی از داغی افتاد، حال باید پودر قند را بر روی آن الک کنید و به خوبی آن را هم بزنید. به همین سادگی حلوای مورد نظر آماده شده است که البته رنگ آن را می‌ توانید با استفاده کردن زعفران نیز تغییر دهید.

ثبت دیدگاه

1 دیدگاه برای “طرز تهیه 6 نوع حلوا برای ماه رمضان + تزئین”
  1. خدا خیرتون بده چقدر عالی ، دنبالش بودم ماه رمضون هم نزدیکه

    پاسخ
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.