شنبه, 6 مرداد 1403 Saturday, 27 July , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 42789 تعداد نوشته های امروز : 1 تعداد دیدگاهها : 2422×
ثبت شرکت و مزایای آن
31 فروردین 1403 ساعت: 7:01
شناسه : 278418
5
رپورتاژ آگهی؛

در این مطلب ثبت شرکت و مزایای آن پرداخته ایم. در صورتیکه نیاز به مشاوره دارید کارشناس تیم تک نیک ثبت به شماره 09189414281 شما رو راهنمایی خواهد کرد.

پ
پ

اهمیت و فواید ثبت شرکت

ثبت شرکت، علاوه ‌بر این‌ که وسیله‌ای است که دولت مقررات شرکت‌های تجارتی را کنترل می‌نماید، فواید مهم دیگری دارد که از لحاظ شرکای شرکت و مراجعین آن دارای اهمیت بسیاری است و آنها مختصراً عبارتند از:

  1. هرگاه شرکت به ثبت برسد، قراردادهای منعقده بین شرکای رسمی بوده و بعدها هیچ ‌یک نمی‌توانند مانند اسناد غیر رسمی از وجود شرکت نامه و اساسنامه و سایر تصمیماتی که به ثبت می‌رسد اظهار بی ‌اطلاعی نموده و یا به ایراداتی که درباره‌ اسناد غیر رسمی ممکن است وارد نمود استناد نمایند.
  2. ثبت شرکت از لحاظ معامله کنندگان با شرکت در درجه‌ای از اهمیت است که بدون مراجعه با آن اغلب نمی‌توانند معامله کنند. زیرا کسی که قرارداد مهمی با شرکت منعقد می‌نماید یا معامله‌ مهمی انجام می‌دهد.
  3. باید بداند که سرمایه شرکت‌ چه اندازه است و اختیار مدیران شرکت تا چه حد بوده و بالاخره قدرت و توانایی این شخصیت حقوقی به چه میزان است. مواد مهم و لازم هر شرکت در جراید کثیرالانتشار آگهی می‌شود. تا همه از آن مستحضر باشند، علاوه ‌بر آن، به‌ نحوی ‌که در اغلب ممالک معمول است هر شخص خارجی (خارج از شرکت) ولو این ‌که ظاهراً ذی‌نفع نباشد می‌تواند به پرونده‌ای که برای ثبت شرکت تشکیل‌ شده مراجعه و از محتویات آن اطلاع حاصل کند.
  4. همان‌طور که اشاره شد، ثبت شرکت رسیدگی است که متصدیان امر انجام می‌دهند تا معلوم شود آیا برای به وجود آوردن این شخصیت حقوقی دقت‌های لازمه شده و مقررات رعایت گردیده‌ است یا خیر؟
  5. فایده دیگر ثبت شرکت این است که چون شرکت تحت نام مخصوصی فعالیت و تجارت می‌کند و این اسم ثبت ‌شده و مخصوص آن شرکت می‌باشد و معمولاً اسم شرکت، اسم تجارتی او نیز هست و از این نظر دارای ارزش اقتصادی بوده، قسمتی از دارایی شرکت را تشکیل می­دهد که قابل انتقال است (ماده 579)؛ لذا دیگران اجازه استفاده از آن اسم را ندارند. ولی در صورتی ‌که شرکت‌، ثبت ‌نشده باشد اشخاص دیگر نیز می‌توانند تحت آن اسم فعالیت و تجارت کنند و از اعتبار نام آن شرکت استفاده کنند.
  6. در حال‌ حاضر تمامی سازمان‌های، ادارات، نهادها و بانک‌های دولتی و غیر دولتی در صورتی شرکت را به رسمیت می‌شناسند و حاضر به عقد قرارداد و همکاری با یک شرکت هستند که شرکت مزبور ثبت ‌شده باشد و مدارک معتبر مثل شرکت نامه یا اظهارنامه و آگهی تأسیس مبنی ‌بر تأسیس و به ثبت رسیدن شرکت داشته باشد و مطمئناً اگر شرکتی به ثبت نرسیده باشد بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری از ارائه تسهیلات و پرداخت وام به آن شرکت خودداری خواهند نمود و کمتر سازمان و نهادی حاضر به عقد قرارداد با چنین شرکتی خواهد بود.

مرجع ثبت شرکت‌ها

طبق ماده ۲ نظام ‌نامه راجع ‌به مواد 196 و 197 و 199 قانون تجارت، مصوب 1311 شرکت­های تجاری، باید در تهران در دایره ثبت شرکت‌ها و در خارج تهران در اداره ثبت اسناد مرکز اصلی شرکت به ثبت برسند. طبق تبصره ماده ۲ قانون مذکور، در نقاطی که اداره یا دایره یا شعبه ثبت اسناد نباشد، ثبت در دفتر اسناد رسمی و اگر دفتر اسناد رسمی هم نباشد. ثبت در دفتر محکمه ابتدایی و یا صلحیه با رعایت ترتیب کافی خواهد بود، لیکن شرکت باید در ظرف سه ماه از تاریخ تأسیس اداره یا دائره یا شعبه ثبت اسناد در آن محل خود را در دفتر ثبت اسناد به ثبت برساند.

 اداره ثبت شرکت‌ها در تهران

متعاقباً با تصویب طرح اصلاحی آیین ‌نامه ثبت شرکت­ها در سال 1340 طبق ماده ۵ قانون مزبور اداره ثبت شرکت‌ها در تهران و دوایر ثبت شرکت‌ها در شهرستان‌ها در ثبت شرکت نامه مقام قائم ‌مقام دفترخانه‌های اسناد رسمی شدند. از آن تاریخ، ثبت شرکت‌ها فقط در اداره ثبت شرکت‌ها در تهران و دوائر ثبت شرکت‌ها در شهرستان‌ها صورت می‌گیرد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.