از آنجا که رفلاکس مشکل اسید اضافی در معده است، منطقی است که غذاهایی که میخوریم می توانند علائم را بدتر کنند. برخی از غذاها دارای خواصی هستند که احتمال تحریک تولید اسید را افزایش می دهد، در حالی که برخی دیگر می توانند به حفظ اسید در سطوح بهینه کمک کنند.
آیا می خواهید درست غذا بخورید تا مشکل رفلاکس را برطرف کنید؟ در این مطلب بدترین غذاها برای رفلاکس معده را آوردهایم.
غذاهای سرخشده
غذاهای سرخ شده به تولید اسید کمک می کنند. از آنجا که غذاهای سرخ شده مملو از چربی هستند، هضم آنها طول می کشد، به این معنی که معده مجبور است از اسیدهای زیادی برای تجزیه آنها استفاده کند.
بعلاوه، غذاهای پرچرب باعث میشود که بدن نمکهای صفراوی و هورمونی به نام کوله سیستوکینین ترشح کند که اسفنکتر تحتانی مری را شل میکند و اجازه میدهد اسید بیشتری وارد مری شود. برای رفلاکس کمتر، از غذاهای سرخ شده مانند مرغ سرخ شده و سیب زمینی سرخ کرده دوری کنید.
میوههای خانواده مرکبات
مرکبات سرشار از پتاسیم، ویتامین C و فیبر هستند و برای سلامتی کلی بسیار عالی هستند. اما بسیار اسیدی هستند و معده را وادار به ایجاد اسید اضافی می کنند. سعی کنید لیمو، لیموترش، پرتقال و گریپ فروت را در طول عود ریفلاکس حذف کنید.
شکلات
این شیرینی مورد علاقه برای بسیاری از افراد یک محرک رفلاکس است. اینطور نیست که شکلات اسیدی باشد. در عوض، حاوی متیل گزانتین است، ترکیبی که می تواند فشار را در اسفنکتر تحتانی مری کاهش دهد. شل کردن این قسمت پایینی مری به این معنی است که اسید آزادی عمل بیشتری برای برگشت به سمت بالا دارد.
نوشیدنیهای گازدار
همه ما موردی از آروغ ناشی از نوشیدن نوشابه های گازدار مانند نوشابه یا آب گازدار داشته ایم. اما اگر مبتلا به رفلاکس هستید، نوشیدنیهای حبابدار میتوانند بیشتر از ایجاد برخی خروجهای هوای شرمآور انجام دهند. کربناته شدن آنها منجر به نفخ می شود که معده را متسع می کند و به اسفنکتر تحتانی مری فشار می آورد. فشار بیشتر می تواند برابر با ترشح اسید بیشتر باشد.
قهوه
در حالی که محتوای بالای کافئین ممکن است شما را خوشحال کند، از نظر تولید اسید نیز باعث کاهش آن می شود. موسسه ملی دیابت و اختلالات گوارشی و کلیوی به افراد مبتلا به رفلاکس توصیه می کند از قهوه و سایر منابع کافئین خودداری کنند. خوشبختانه، این بدان معنا نیست که شما باید به طور کامل از نوشیدنی خود دست بکشید. سعی کنید به مصرف بدون کافئین روی بیاورید.
الکل
الکل یکی دیگر از نوشیدنی های محرک برای بسیاری از افراد مبتلا به رفلاکس است زیرا می تواند اسفنکتر تحتانی مری را نیز شل کند.
غذاهای ادویهدار
چه فلفل قرمز، چه کاری یا سالسا، غذاهای تند احتمالاً شناخته شده ترین محرک های رفلاکس هستند. در واقع، طبق یک مطالعه در سال ۲۰۲۰، در یک نظرسنجی از ۱۰۰ بیمار مبتلا به رفلاکس، اقلام تند رایج ترین مواد غذایی محرک بودند که ۶۲٪ آنها را به عنوان محرک اصلی خود ذکر کردند. سعی کنید مصرف ادویه را محدود و غذای خود را با طعم دهنده های خنثی تری مانند گیاهان تازه آماده کنید.
اسنکهای فوق فرآوریشده
اخیراً، علم معایب متعددی را در مورد غذاهای فوق فرآوری شده کشف کرده است – نوعی که شامل مقدار زیادی از مواد افزودنی، شیرین کننده ها و رنگ های مصنوعی است. اگرچه هیچ مطالعه ای مستقیماً این غذاها را با رفلاکس مرتبط نمی کند، اما تحقیقات نشان داده است که رژیم های غذایی سرشار از چربی، نمک و ادویه (سه عنصری که اغلب در مواد فوق فرآوری شده پیدا می کنید) با افزایش خطر رفلاکس مرتبط هستند.
گوجهفرنگی
غذای سالم دیگری که می تواند تولید اسید را بدتر کند. اسیدهای مالیک و سیتریک موجود در گوجه فرنگی معده را وادار به تولید اسید بیشتری می کند و احتمال رفلاکس را افزایش می دهد. علاوه بر گوجه فرنگی تازه، غذاهای بر پایه گوجه فرنگی مانند سس گوجه فرنگی، کنسرو گوجه فرنگی و سس اسپاگتی همگی می توانند علائم رفلاکس را بیشتر کنند.
چای نعنا
چای نعناع به عنوان یک هضم کننده بعد از غذا شناخته می شود زیرا حاوی ترکیباتی است که به آرامش روده کمک می کند. اما در این مورد، ممکن است این کار را کمی بیش از حد خوب انجام دهد. چای نعناع فلفلی میتواند رفلاکس اسید را تشدید کند، زیرا میتواند به اسید اجازه ورود به مری را بدهد. اگر می خواهید بعد از غذا چیزی گرم برای آرام کردن معده خود داشته باشید، به جای آن از چای بابونه یا زنجبیل استفاده کنید.
آب میوه
درست مانند مرکبات و گوجه فرنگی که احتمالاً تولید اسید شما را تحریک می کنند، آب آنها نیز این کار را انجام می دهد. آب این میوهها همان خواص تشدیدکننده رفلاکس را در شکل کامل خود حفظ میکنند.
گوشتهای چرب
هر چیزی که چربی بالایی دارد دیر هضم می شود و باعث می شود دستگاه گوارش شما سخت تر کار کند و اسید بیشتری تولید کند. این شامل گوشت های چرب مانند دنده، مرغ با پوست یا گوشت گاو است. حذف چربی قابل مشاهده از گوشت قبل از پختن – یا به سادگی انتخاب مرغ بدون پوست، سینه بوقلمون یا فیله – می تواند ناراحتی احتمالی را کاهش دهد.
پیتزا
پیتزا هر چند خوشمزه است، با سس گوجهفرنگی اسیدی، رویههای گوشتی چرب و پوسته شور میتواند تهدیدی سهگانه برای رفلاکس باشد.
ثبت دیدگاه