مسئول واحد نوسازی شهرداری لاهیجان گفت: همکاری شهروندان در پرداخت به موقع عوارض نوسازی، میتواند به شهرداری در اجرای پروژه های زیبا سازی و بهسازی شهری کمک کرده و شاهد شهری زیباتر باشیم.
به گزارش روابط عمومی شهرداری لاهیجان به «بامردم»،، عباس مهدی دوست در گفت وگویی افزود: شهرداریها در مقام سازمانهای محلی و منتخب مردم ، مکلف و موظفند بودجه اداره شهر و انجام کارهای خدماتی را از محل درآمدهای عمومی و محلی تأمین نمایند. جایگاه واحد نوسازی ، به عنوان مسئول وصول عواید و عوارض و تأمین نیازهای هزینه ای شهر، مهم است، به گونه ای که همواره یکی از ستونها و ارکان اصلی تشکیلات شهرداری بوده است.
وی افزود: با توجه به حجم سنگین هزینه های مربوط به انجام وظایف قانونی شهرداریها در اجرای پروژه های عمرانی و خدماتی ونیز با در نظر گرفتن این نکته که درطول سالیان گذشته و به استناد تبصره بودجه سال 1362 کشور، بطور تدریجی کمکهای دولتی به شهرداریها قطع گردیده و در حال حاضر به صفر رسیده است، کارکنان امور درآمد شهرداری وظیفه خطیری را در وصول به موقع درآمدهای پیش بینی نشده و تأمین هزینه ها به عهده دارند. بنابراین مدیریت نوسازی موفقیت خود را در ایفای وظیفه محوله،اولا مدیون همکاری و تشریک مساعی همه شهروندان و سپس یاری و کمک سایر دوایر شهرداری می داند.
مهدی دوست گفت: با توجه به رويکرد اجتماعي شهرداري ها در سالهاي اخير، روز به روز نقش مردم در اداره شهر پررنگتر ميگردد با توجه به اينکه هزينههاي نگهداشت و عمران شهري نيز افزايش مييابد. يکي از مهمترين منابع درآمدي شهرداري، وصول عوارض تعيين شده از شهروندان در قبال خدماتي که از شهرداري دريافت ميکنند ميباشد اين عوارض در کدهاي مختلفي و طي بررسيها و اقدامات کارشناسي شده وصول ميشود.
وی افزود: متاسفانه عليرغم انجام تلاشهاي فراوان از سوي برنامهريزان و سياستگذاران در مديريت شهري تمايل واقعي در پرداخت اين عوارض و وجوه قانوني از سوي شهروندان ناديده گرفته ميشود و در مواردي هم که اين وجوه پرداخت ميگردد، عمدتا از سر اجبار به خصوص در هنگام دریافت وام و نقل و انتقال ملک است، شايد فقدان روابط مبتني بر اعتماد شهروندان و سياستگذاران و مديران شهري، عدم اطلاعرساني صحيح و آموزش در زمينه کاربرد مبالغ عوارضي در بهبود خدمات رساني شهري و ارتقاي سطح کيفي محيط و کيفيت زندگي شهري، ميزان توان پرداخت گروههاي اجتماعي و طرز تلقي و نگرش شهروندان از شهرداري و عملکرد آن از عوامل و دلايل موثر در عدم رغبت شهروندان به پرداخت عوارض باشد.
مسئول واحد نوسازی شهرداری لاهیجان گفت: شهرداري لاهیجان با وصول عوارض تلاش ميکند تا درآمد حاصله را در شهر و براي شهروندان هزينه نمايد و شهروندان حق دارند بدانند عوارض پرداختي آنها صرف چه اموري ميشود. وصول درآمدهاي پايدار به خصوص قبوض عوارض نوسازي، کسب و پيشه و بهاي خدمات مديريت پسماند براي شهرداري در چارچوب قوانين مربوطه و اطلاعرساني پرداخت عوارض نيز جنبه قانوني پيدا ميکند البته در اين فرآيند نياز است ابزار تشويق براي شهروندان نيز فراهم شود که اقداماتي نيز صورت پذيرفته است، مانند اهداي جوايز خوش حسابي پرداخت عوارض نوسازي و عمران شهري به ميزان 10درصد جزو اين ابزار براي تشويق به پرداخت به هنگام عوارض است که عدم پرداخت عوارض مذکور طبق قانون جريمهاي معادل 9 درصد براي عوارض نوسازي دارد و شهروندان موظفند ظرف مهلت تعيين شده نسبت به پرداخت عوارض متعلقه از طريق حضوري و غير حضوري اقدام كنند.
مهدی دوست افزود: طبق ماده 10 قانون نوسازي عوارض هر سال در اول فروردين ماه آن سال تحقق مييابد و بايد حداکثر تا پايان همان سال به شهرداري پرداخت گردد و تبصره 1 ماده 10 از عوارض مودياني که ظرف مدت مذکور عوارض متعلق به هر ملک را بپردازند 10 درصد عوارض آن سال به عنوان جايزه منظور و کسر خواهد شد. طبق ماده 14 قانون نوسازي و عمران شهري مودياني که تا پايان هر سال عوارض مقرر در اين قانون را نپردازند از آغاز سال بعد ملزم به پرداخت صدي نه (9درصد) زيان دير کرد در سال به نسبت مدت تاخير خواهند بود.
ثبت دیدگاه