یکشنبه, 25 آذر 1403 Sunday, 15 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 44679 تعداد نوشته های امروز : 17 تعداد دیدگاهها : 2502×
معرفی کتاب «آيات الأحكام حج» نوشته آیت الله قربانی
29 مرداد 1396 ساعت: 0:05
شناسه : 78150
5

اين كتاب يكی از آثاری است كه به صورت اختصاصی به آيات الأحكام حج پرداخته و علاوه بر آنكه واژه های مربوط به آيات را توضيح داده به كمک روايات و منابع معتبر فقهی آيات مربوط به حج را از زاويه هاي گوناگون بررسی كرده است. اين اثر در معرفی ابعاد مختلف حج از منظر […]

پ
پ

معرفی کتاب آیت الاحکام - معرفی کتاب «آيات الأحكام حج» نوشته آیت الله قربانی - آيات الأحكام حج
اين كتاب يكی از آثاری است كه به صورت اختصاصی به آيات الأحكام حج پرداخته و علاوه بر آنكه واژه های مربوط به آيات را توضيح داده به كمک روايات و منابع معتبر فقهی آيات مربوط به حج را از زاويه هاي گوناگون بررسی كرده است.

اين اثر در معرفی ابعاد مختلف حج از منظر قرآن كريم و ارتقاء سطح آگاهی علاقه مندان به مسائل حج مفيد است.

اين كتاب در چهار فصل: وجوب حج، افعال و انواع و پاره اي از احكام حج، در احكام حج و توابع آن و گوشه اي از فوايد و فلسفه حج نگاشته شده است.

فصل اول شامل دو بخش در تفسير آيات 96 و 97 سوره مباركه آل عمران و آيات 26 تا 29 سوره مباركه حج است.

نگارنده در فصل دوم نيز به تفسير ده آيه از آيات قرآن كريم در رابطه با افعال، انواع و پاره ای از احكام حج پرداخته است.

آيات مورد بحث در اين فصل به شرح ذيل می باشد: آيه اول: بقره ـ 196؛ آيه دوم: بقره ـ 197؛ آيه سوم: بقره ـ 198؛ آيه چهارم: بقره ـ 199؛ آيه پنجم: بقره ـ 200 تا 202؛ آيه ششم: بقره ـ 203؛ آيه هفتم: بقره ـ 125؛ آيه هشتم: بقره ـ 158؛ آيه نهم: حج ـ 36 و 37؛ و آيه دهم: فتح 27 .

در فصل سوم نيز مؤلف به تفسير و بررسي يازده آيه در احكام حج و توابع آن پرداخته است.

آياتی كه در اين فصل به بررسی آن پرداخته شده است از نظرتان می گذرد: آيه اول: مائده ـ 94؛ آيه دوم: مائده ـ 95؛ آيه سوم: مائده ـ 96؛ آيه چهارم: مائده ـ 97، آيه پنجم: مائده ـ 2، آيه ششم: حج ـ 30، آيه هفتم: حج ـ 25، آيه هشتم: بقره ـ 126، آيه نهم: بقره ـ 127، آيه دهم: بقره ـ 128 و آيه يازدهم: توبه ـ 3 .

فصل چهارم و پايانی اين كتاب نيز به گوشه ای از فوايد و فلسفه حج پرداخته و موضوعات خود سازی، حج سرمايه ماندگاری اسلام تقويت دين و قيام مردم، حج مايه وحدت و يكپارچگي مسلمانان، حج مايه برابری و مساوات، حج مايه رونق بازرگانی و تجارت مسلمين و حج مايه بالا رفتن معرفت و شناخت حقيقت دين، مطالب مورد بررسي در اين فصل است.

در بخشی از اين كتاب آمده است: «معمولا آدمی به سبب انس با محيط زندگي و كار يک حالت وابستگی و پايبندی به آنها پيدا مي كند. رفتن به مكه علايق مختلف زندگی را پاره مي كند و آدمي را از قيد وابستگی ها كه خود نوعی بردگی بزرگ است، نجات مي دهد. با پوشيدن احرام، پوشيدن كفن، مرگ و روز قيامت را به ياد مي آورد و از هر چه رنگ تعلق و وابستگی داشته باشد، آزاد می شود.

حج با برنامه های سازنده اش از قبيل احرام، طواف، سعی، وقوف در عرفات، مشعر، منا و غيره، چنان روح تواضع و تسليم و حالت خودسازی در آدمی پديد مي آورد كه نه شاخه درخت را می شكند و نه پرنده ای را مورد اذيت قرار می دهد و نه حيوانی را صيد مي كند و نه حرف زشتی بر زبان مي راند و نه حتي همسرش را از روی شهوت نگاه يا لمس مي كند.»

گفتنی است كتاب آيات الأحكام حج در سال 1390 در 348 صفحه با شمارگان 1000 نسخه و به همت مركز تحقيقات حج تدوين و از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مشعر منتشر شده است.
https://t.me/jebhefarhangigilan

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.